Jan MAAT - VAKANTIEREIS. In 2018 weer naar PORTUGAL & de AZOREN  - GEZELLIG,  MOOI  en  GEHEEL  VERZORGD

ONZE   VAKANTIEREIS   NAAR   HET   EILAND
SÃO   MIGUEL van de  A Z O R E N   van 18 tot 26 mei   2019


Wij hebben in de 20 keer dat we een reis hebben georganiseerd naar de Portugese provincie ALENTEJO altijd veel lof en positieve reacties gehad van de in totaal  ± 593 deelnemers.
Een vraag die daarbij vaak werd gesteld was: "We zouden nog wel eens mee willen met jullie, maar dan naar een ander gebied of ander land". Daar bleef het bij, tot dat we in april 2016 met een door onze kinderen aangeboden reis voor ons 50 jarig huwelijk, terecht kwamen op de AZOREN, op het grootste eiland SÃO MIGUEL. 

En dat is zo mooi. Daar zijn geen woorden voor. Dat moet je zelf zien, ontdekken en van genieten. En dan wordt ook U verliefd.
Laat je betoveren door de sprookjesachtige landschappen, de schitterende bloemenpracht en de pittoreske dorpjes.

Algemene informatie over SÃO  MIGUEL
SÃO MIGUEL, ook wel het groene eiland genoemd, is met een inwonersaantal van ongeveer 135.000 mensen het grootste eiland van de Azoren. Het eiland zal u verrassen door de veelzijdige, afwisselende en adembenemende natuur. Op het eiland zijn vele, uitgedoofde, vulkanen te vinden waarvan de kraters volgelopen zijn met water. Deze prachtige meren (de grootste met een doorsnede van 18 kilometer!) worden omzoomd door duizenden hortensia's, azalea's en camelia's. Vijf eeuwen van geschiedenis hebben hun sporen achtergelaten.


Ilha de São Miguel, het grootste eiland van de Azoren (757 km2 en ca. 4,5 keer zo groot als het Waddeneiland Texel), heeft een lengte van 64 km, een breedte van 17 km, en een kustlengte van 220 km. Het eiland telt vele vulkanische verschijnselen en is geologisch gezien ongeveer 4 miljoen jaar oud. São Miguel bestaat eigenlijk uit twee eilanden die pas 50.000 jaar geleden samengevoegd zijn. De hoofdstad is PONTA DELGADA en heeft een warm maritiem klimaat dat sterk wordt beïnvloed door zijn ligging in de Atlantische Oceaan. De temperaturen zijn er het hele jaar aangenaam en liggen in de zomermaanden rond de 25 graden Celsius.

In mei 2017 hebben we de eerste reis georganiseerd met 42 personen, en dat was een groot succes. In mei 2018 zijn we voor de 2e keer geweest met 38 personen. U kunt van ons alle namen krijgen om hen te vragen naar hun ervaring. Iedereen was super tevreden en vol lof over de gehele organiatie van 8 dagen naar dit zeer bijzondere Portugese eiland, halverwege Europa en Amerika, midden in de Atlantische Oceaan met de naam São Miguel.
We hebben besloten om in 2019 weer te gaan. 
Maar wie belangstelling heeft kan zich alvast vrijblijvend inschrijven via de info bon op de laatste pagina van deze website of via 0 650 208 969 (Jan Maat) of portugalmaat@planet.nl

WAT  VOOR  REIS  WORDT  HET
a.  Het wordt een 8-daagse reis waarbij we veel zien en veel genieten, maar ook voldoende tijd voor rust. We maken er een echte vakantiereis van !
b.  De beperking voor ons om het te organiseren zit in het feit dat recht-. streekse vluchten vanuit Amsterdam naar het eiland SÃO  MIGUEL er erg weinig zijn. Daardoor is de vluchtkeuze voor welke dag, tijdstip en prijsconcurentie heel beperkt. En de mogelijkheid dat we met 1 tussenstop moeten werken. Zijn onze Portugal-reizen altijd 6 dagen met 5 overnachtingen en veel keuze mogelijkheden, de Azoren-reis moet daardoor  8 dagen worden met 7 overnachtingen.
c. We kiezen voor een Hotel in "the old and beautiful city" PONTA DELGADA. Dat biedt de mogelijkheid voor een ieder om op eigen gelegenheid, ook 's avonds, wat van deze bijzondere stad te zien en te proeven. Grote nieuwe Hotels buiten de stad en aan een snelweg hebben misschien wel goedkopere aanbiedingen, maar wanneer U eens de Azoren bezoekt moet er voldoende ruimte en tijd zijn voor deze mooie stad PONTA DELGADA.
d.  Ons advies is neem een goed fototoestel of een moderne telefoon mee. Want de mogelijkheid om fascinerende prachtige foto's te maken is groot. Ook daar moet je niet op besparen.
e.  We bezoeken ook TERRA   NOSTRA in FURNAS. Het TERRA NOSTRA park is een prachtige plek om te bezoeken. Het is gelegen in de mooie stad FURNAS. Het park is schitterend aangelegd en zeer goed onderhouden. Tijdens een bezoek aan de Azoren mag u deze tuin niet missen. Het is een van de vele favoriete stops voor fotografen en tuinliefhebbers. Liefhebbers van een bad in warm mineraal water voor therapeutische hulp komen hier aan hun trekken. Het zwembad wordt gevoed door natuurlijke kokende geyser bronnen. Dit zijn de meest bijzondere vulkanische warm-waterbronnen. Voor wie gebruik wil maken om een half uur te zwemmen hierin, ook daar is tijd voor. Neem wel zwemkleding mee. De water temperatuur is 36 º C.
Terra Nostra is het voormalige landgoed van Thomas HICKLING, een sinaasappelverbouwer en Amerikaans consul op de Azoren. Hij vestigde zich hier rond 1870
f.  Het is een Portugees eiland, dus de taal is Portugees, er wordt met Euro's betaald en het tijdverschil met Nederland is 2 uur.
g.  Al met al wordt het een bijzondere reis die je niet snel zult vergeten
h.                  E N    D A A R    G A A T   H IJ    DAN > > :   

JAN  MAAT  VAKANTIE-REIS  naar  de  AZOREN  in  MEI 2019
En op veelvuldig verzoek gaan wij van zaterdag 18 mei tot zondag 26 mei 2019 met een 8-daagse groepsreis naar de Portugese AZOREN. We gaan naar het grootste eiland n.l. SÃO MIGUEL. 
Dit wonderschone vulkanische eiland lijkt op Nieuw-Zeeland. Helemaal groen met veel koeien, bloemen, botanisch tuinen en prachtige kratermeren. Het is de enigste plek in Europa waar thee- en ananasplantages zijn. Ook hebben we een landbouw dag. We gaan een  melkveebedrijf bezoeken, een melkfabriek en een traditionele kaasfabriek. U krijgt dat allemaal te zien. De all-in prijs p.p. is € 1395.--, waarbij alles inzit, zoals tickets, overnachtingen in een eerste klas  hotel (op basis van een 2-persoon-kamer) in PONTA DELGADA, ontbijt, alle diners, alle consumpties bij de diners, een luxe touringcar. Vertrek vanaf Schiphol. Bij goed weer gaan we ook walvissen en dolfijnen spotten op de Atlantische Oceaan. Deze prijs van +/- € 50 hebben wij er buiten gelaten, daar vooraf nooit zeker is of vanwege het weer het door kan gaan. Wanneer we ergens rond de middag een paar uur vrij zijn, dan zit daar geen middag lunch of i.d. bij in. Dat regelt ieder voor zich zelf. Voor beide reizen geldt dat er uiteraard geen privé-uitgaven, geen luchthavenbelasting en geen reis- en/of annuleringsverzekering bij in zit.  Info en opgave bij de Portugal kenner en begeleider Jan Maat uit GIETHOORN, 
tel. 0 650 208 969  of via e-mail  janmaat30140@gmail com     
Ga met ons mee met deze onvergetelijke reis en geniet ervan.

BIJ INTERESSE GELDT VOOR BEIDE REIZEN :   SNEL OPGEVEN, want VOL is VOL !*      *     *     *     *
Bel ons op nummer  0 650 208 969,
of mail ons, via e-mail   janmaat30140@gmail.com
voor meer informatie over deze zeer bijzondere vakantiereis naar de prachtige  AZOREN   !

*      *     *     *     *

Zo maar enkele foto's van het eiland SÃO  MIGUEL


   
Een Ficus Benjamina, geplant in 1845 in Jardim Botânico José do Canta


Een theeplantage

Walvissen en Dolfijnen spotten op de Atlantische Oceaan

Neem een duik in dit warme water van 36 º C met een heilzame werking

Hortensia's overal. Langs de wegen, als landafscheiding, in de tuinen

 

Grote kratermeren.De koeien lopen zomer en winter buiten
Boom varens wel tot 10 m. hoog. Onvoorstelbaar mooi.

 Ananas-plantage


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint